el procés de l'escriptura en 6 passos caràtula

El procés de l’escriptura en 6 passos

L’escriptura funcional i l’escriptura creativa en 6 passos

L’escriptura creativa es diferencia de l’escriptura funcional, bàsicament, perquè hi intervé la creació, valgui la redundància. L’escriptura creativa desborda els límits de l’escriptura funcional i la transforma en literatura. En l’escriptura funcional hi intervé un objectiu comunicatiu, en canvi en l’escriptura creativa, ficcional o no, el desig és transmetre una visió del món, transmetre l’ànima. Fora d’això, els dos tipus d’escriptura comparteixen, en gran mesura, els mateixos passos.

 

Aquests 6 passos els podríem compactar en dos blocs: tot el que conforma la preparació, observació i ideació —aquí l’esperit és lliure i avortem el censor interior— i la definició, redacció i revisió: aquí recollim tot el que hem escampat, prenem decisions i, per dir-ho així, seguim una brúixola.

 

La premissa, no obstant, és clara: d’escriure, se n’aprèn escrivint. I, la millor escola, és la lectura. Aquests 6 passos responen a un intent de combatre el temut full en blanc, amb el benentès que segurament s’estableixen tants processos d’escriptura com individualitats que s’hi afronten.

 

 

El procés de l'escriptura en 5 passos

 

 

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada